Támogasson bennünket adója 1%-ával! »

Új nyelvművelői felfogás:

Buvári Márta ,,Nyelvművelés- elmélet – Értékelvű nyelvművelés” című kötete teljes terjedelmében fölkerült az Írásaink rovatba.

Segíthet adója 1%-ával

Kedves Barátaink! Kedves Leendő Barátaink!

.

Jelszavunk: kevés pénzből sokat! Kiadványainkkal, pályázatainkkal, honlapjainkkal küzdünk ősi és szépséges nyelvünkért – dolgozunk mindnyájunk jövőjéért. Tekintsék meg kiadványainkat:                 http://kiejtes.hu/kiadvanyaink-%E2%80%94-kukkantson-bele/1314

 

Nyelvművelésünk nincsen könnyű helyzetben. Két igen komoly gonddal nézünk szembe:

1. Először is az idegen szavak nem csupán a szaktudományok nyelvét öntik el, de behatolnak a köznyelvbe, sőt a fiatalok beszédébe is.

2. Másodszor: torzul köznyelvi kiejtésünk, főként magánhangzóink. Sokan á helyett é-t,  é-helyett e-t mondanak. Persze a nyelvhelyességet is elhanyagolják. A hivatalos vonal inkább a ,,kommunkációt” erőlteti  –  no meg a helyesírást (pedig itt már a számítógép hatékonyan segít).

Köszönettel vesszük s nagyon örülünk, ha az idén is eljuttatja az adóból átutalható 1 %-ot a Bárczi Géza Kiejtési Alapítványnak.

.

A magyar nyelv művelésében fordulat, javítás-javulás szükségeltetik! Eddigi segítségüket hálásan megköszönve s további támogatást kérve, nyelvtársi üdvözlettel:

Mészáros András elnök, Bárczi Géza Kiejtési Alapítvány

.

Adószámunk: 18237993-1-41