Támogasson bennünket adója 1%-ával! »

Új nyelvművelői felfogás:

Buvári Márta ,,Nyelvművelés- elmélet – Értékelvű nyelvművelés” című kötete teljes terjedelmében fölkerült az Írásaink rovatba.

Miért indítottuk el honlapunkat?

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves nyelvkedvelő és -ápoló Barátaink!

Fokozott felelősséget érzünk magyar anyanyelvünkért. Ezért indítottuk sikeres és küzdelmes útjára 1999-ben a Bárczi Alapítványt a szép magyar kiejtés ápolására. Eddigi eredményeinket a 2002-ben létrehozott (majd 2005-ben újított) honlapunk tette közkinccsé a http://barczi.uw.hu tárhelyen.

A feladatok időközben csak sokasodtak. A jelenlegi hivatalos nyelvművelő munka ugyan számtalan értéket föltárt, de lényeges ügyekkel alig foglalkozik, és nem elég hatékony. Aztán megjelentek a színen, és egyre több teret igyekeznek elfoglalni a nyelvünket (és népünket) gyalázó idegenszívű személyek, esetleg mozgalmak.

Parancsoló tehát az igény: meg kell újítani a magyar nyelvművelést… ,,Hiánypótlásra” van szükség. Ebben a törekvésünkben nem állunk egyedül, hiszen értékes munkát végző műhelyek alkotnak szerte a Kárpát-medencében. Velük és minden jóérzésű emberrel összefogva meg tudjuk védeni nyelvünket, s a mellőzött értékek is belekerülhetnek a nyelv vérkeringésébe. Legyen a nyelvművelés nyelvközpontú, értékelvű, nemzeti és hatékony!

Ünnepélyesen bejelentem, hogy ma, 2011. nyárhó (július) 7-én megkezdjük a NYELVMŰVELÉS honlap feltöltését.

Baráti és hatékony együttműködésre törekedünk barátainkkal, minden jóakaratú nyelvművelővel, anyanyelvápolóval és a magyar nyelvet használó embertársunkkal!

Tisztelettel:

Mészáros András, a Bárczi Alapítvány elnöke

Hozzászólás ehhez a cikkhez: Miért indítottuk el honlapunkat?

(A mezők kitöltése kötelező. A villámlevélcím cím nem fog látszani a hozzászólás elküldése után.)